groenteman Lob Douiri

EVEN VOORSTELLEN: MET DE HARTELIJKE GROE(N)TEN VAN LOB DOUIRI
Van voorstellen is hier natuurlijk geen sprake, want wie kent hem niet: Lob Douiri, onze fijne groenteman op het Zonneplein. En fruit. En je kan het eigenlijk zo gek niet bedenken of je vindt het hier. Hollandse spruiten, Marokkaanse worstjes, vers gesneden boerenkool, uien in het zuur, een zakje boekweitmeel, kikkererwten, schoonmaakmiddelen, limonade. Een biologische citroen? Tuurlijk en hele bossen verse kruiden. Daar kun je dan je neus in steken omdat het zo lekker ruikt. Dat hebben ze niet bij de Appie. Lob had eerst een supermarkt in Haarlem: ‘Dat was veel geregel en zwaar werk. Ik wilde daarom op iets kleinere schaal werken. Kleine winkel, kleine zorgen, zo dacht ik.’

Of er veel terecht is gekomen van rustig aandoen is de vraag. Is er een feestje op het plein? Lob Douiri is erbij. Met de heerlijkste Marokkaanse hapjes van zijn vrouw. Gaat hij weleens op vakantie? Jawel, maar de winkel gaat nooit dicht. De dochter en zoon van Lob zijn al net zo ondernemend en staan dan achter de toonbank alsof ze nooit anders hebben gedaan.

Heeft hij nog wensen voor het plein? ‘Ik zou heel graag zien dat er weer een markt komt. Het plein is daar ideaal voor. Er is voldoende ruimte en de sfeer is altijd uitstekend. Bovendien zorgt een maandelijkse (of zelfs een wekelijkse) markt voor een grotere aanloop van vaste klanten voor mij en mijn collega’s. Wij zijn voor, laat die markt maar komen!

Lob Douiri, Groenten & Fruit
Zonneplein 9
1033 EJ Amsterdam
T: 06 14142753
Psst: je kan ook groente en fruit voor de hele week bestellen en thuis laten bezorgen!

Foto: Ruud Gort