Yvonne Piek - Yvonne's Vispaleis

YVONNE PIEK: vis moet zwemmen.

Het regent pijpenstelen vandaag, dus met dat zwemmen komt het wel goed. En na regen komt zonneschijn en geen Amsterdams plein zonder vis. Toch? Het Zonneplein heeft zelfs een paleis, voor vis met een gouden kroontje. Hollandse vis welteverstaan. Van verse haring tot een lekkerbekje. De visschotels van Yvonne Piek zijn een begrip. Rijk gevuld en uitbundig versiert. En als er wat leuks te doen is op het plein? Dan is Yvonne van de partij en deelt ruimhartig verse haring uit. Met een Hollands vlaggetje op een stokje uiteraard.

Yvonne: ‘In de tien jaar dat ik hier op het Zonneplein zit, is er veel veranderd. Maar op deze plek schijnt al sinds 1935 een viswinkel te hebben gezeten. Maar ook wij gaan met onze tijd mee. De mensen zijn vaak druk en bestellen daarom tegenwoordig vaker hun eten online. Wij gaan mee in die trend. Via www.thuisbezorgd.nl kun je daarom bij ons vis bestellen en wordt het aan huis bezorgd.’

En die regen? Die gaat vanzelf over. Bestel gewoon een lekker flesje wijn bij je vis (dat kan ook) en doe alsof het zomer is. Of een colaatje, dan mag ook natuurlijk.

Yvonne’s Vispaleis
Zonneplein 27, 1033 EJ Amsterdam
T: 020 631 3000
Zie ook: www.thuisbezorgd.nl/yvonnes-vispaleis

Foto: Ruud Gort