pont

Is de pont van Noord of van de stad? Of is de pont van iedereen? En moet er nou wel of geen brug komen over het IJ? Dat de pont en brug voor veel beroering zorgt is zeker. Daarom organiseert Fijn Zonneplein een Bonte Pontavond met eigentijdse en nostalgische pontverhalen op 6 juni 2017 vanaf 19.30 uur in Lokaal Spaanders op het Zonneplein.

Dat stukje varen over het water is het begin van alles. Van de werkdag, van thuiskomen, afscheid, weerzien, een mooie vriendschap, een eerste kus. De pont is elke dag, het jaar rond, getuige van duizenden verhalen, dromen en herinneringen. De brug brengt je misschien sneller naar de overkant, maar daarmee verlies je ook wat. Toch of toch niet?

Noord in beweging
De stad groeit rap, en dat geldt ook voor ons vertrouwde stadsdeel Noord. Naast de Canta zie je bakfietsen, heipalen stampen, hoge gebouwen schieten de lucht in, er komen nieuwe scholen, nieuwe mensen. Ondertussen is Noord ook gewoon Noord met z’n groen en voortuintjes en wij met elkaar. Laat op 6 juni horen wat jij hiervan vindt. Moet Noord Noord blijven of is verandering van alle tijd. En die brug over het IJ, die hoort daar gewoon bij?

Noord over de brug
Op 6 juni praten we met voor- en tegenstanders over ‘Noord over de brug’. We zijn te gast in het vernieuwde Lokaal Spaanders, Zonneplein 4 in Amsterdam-Noord. De deuren gaan om 19.30 open. We zorgen voor een hapje en drankje. Neem mooie verhalen en stevige commentaren mee. Laat vooral even weten dat je komt en stuur een berichtje naar fijnzonneplein@gmail.com.

Speciale gasten zijn Bas Kok van de bestseller ‘Oerknal aan het IJ’ en initiatiefnemer van ‘Brug over het IJ’. Tuindorper Ruud van Dijk, liefhebber van de pont is er namens de petitie Geen brug over het IJ. En jij natuurlijk! Doe je ook mee?

De Bonte Pontavond wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Stichting DOEN en gemeente Amsterdam.