Poster-22-november-dwars-voor-plaatje.jpg

Met een Slimme Meter in huis heb je een grote kans om vele euro’ s op de energierekening te kunnen besparen. Maar dan moet je de Slimme Meter wél slim gebruiken. Wijksteunpunt Wonen organiseert hierover op dinsdag 22 november een inloopbijeenkomst in de Blauwe zaal van het Zonnehuis (Tuindorp Oostzaan).  Bewoners uit postcodegebied 1033 en andere geïnteresseerden zijn welkom tussen 16.00 en 20.00 uur. Alle Amsterdammers krijgen – net als de rest van Nederland – de komende jaren een Slimme Meter in huis. Deze vervangt de huidige gas- en elektrameter. Postcodegebied 1033 is de komende maand aan de beurt.

Wijksteunpunt Wonen Noord organiseert op 22 november daarom in deze buurt de bijeenkomst Slim Besparen met de Slimme Meter. De bijeenkomst is van 16.00 – 20.00 uur in de Blauwe zaal van het Zonnehuis aan het Zonneplein. Je kunt hier op het moment dat het je uitkomt binnenlopen, al je vragen stellen en aanvullende informatie krijgen.

De bijeenkomst is specifiek bedoeld voor bewoners van postcodegebied 1033, maar wie daar niet woont en meer wil weten is zeker welkom! Wijksteunpunt Wonen en ASW organiseren de bijeenkomst i.s.m. netbeheerder Liander, uitvoerder BAAS BV, RVO.nl en Quintens. Dit bureau heeft elders in het land al aangetoond dat bewoners energie kunnen besparen door de Slimme Meter te gebruiken.

Diverse experts aanwezig
Tijdens de bijeenkomst zijn diverse experts aanwezig. Netbeheerder Liander laat de Slimme Meter zien, legt uit hoe deze werkt en beantwoordt je vragen. Wijksteunpunt Wonen Noord is informeert over de energiecheck bij u thuis en de mogelijkheden tot woningverbetering. Ook zijn we aanwezig met informatie over de Energiecoaches en bespaarproducten en andere mogelijkheden over energiebesparing.

Meer grip op energieverbruik met het energiedisplay
Het ASW en Quintens presenteren tijdens de bijeenkomst een energiedisplay. Dit eenvoudige display laat buiten de meterkast continu en direct zien hoeveel energie je verbruikt. Het display werkt onafhankelijk van internet en je energieleverancier. Bij goed gebruik zijn de kosten van het display binnen afzienbare tijd terug te verdienen. Eén van de bezoekers van de bijeenkomst gaat bovendien met een gratis display naar huis!