Flamenco-zonneplein.jpg

Zondag 8 juli wordt het Zonneplein voor even het Plaza del Sol als de Nederlandse Flamenco zangeres Luna Zegers samen met muzikanten Juri Kuefner en Roberto Rodriguez Fernandez haar reizen en avonturen in een muzikale lezing en intiem concert deelt. Reizend tussen Spanje en Nederland, tussen de Flamenco en Jazz, brengt Luna Spanje en de Costa del Sol voor even naar Amsterdam-Noord. Het is een concert voor jong en oud met een uitgebreid kinderprogramma; zo worden de Spaanse tapas door de kleinsten ter plekke gekookt en gedeeld.

Gratis programma
Luna Zegers studeerde als eerste niet-Spaanse aan de opleiding flamenco-zang aan het prestigieuze conservatorium “ESMUC” in Barcelona. In januari 2017 presenteerde ze de volledig door haarzelf geschreven (teksten & muziek) cd “Entre Dos Mundos” (Tussen Twee Werelden). In november 2017 brengt Luna haar eerste boek uit, getiteld ‘SOLO‘. Deze autobiografie vertelt over haar jeugd, gaat langs de verdrietige jaren waarin ze haar ouders en zus verloor aan ziektes, en komt uiteindelijk bij een periode van hernieuwde levenslust en vooral veel muziek!

Van klein tot groot
Er is een uitgebreid programma op het Zonneplein, voor jong én oud. De kinderen kunnen vanaf 16 uur koken met Miranda Vos en Spaanse muziekinstrumentjes en mozaiekjes maken in de Stadstipi. Om 16.30 presenteert Luna haar CD ‘Entre Dos Mundos’ en boek ‘Solo’. Om 17.15 is er een korte pauze met Spaanse hapjes en drankjes en van 17.30 tot 18 uur speelt Luna een tweede set. Voor de liefhebbers van Spaanse lekkernijen is na afloop van het concert – op reservering – een Spaans diner te boeken.

Kortom:
– 16u: gratis entree
– prachtige live muziek
– tapas inbegrepen
– ook heel leuk voor kinderen
– aansluitend evt Spaanse daghap (op reservering!)

Zang: Luna Zegers
Percussie: Juri Kuefner
Gitaar: Roberto Rodriguez

En houd het Facebook evenement in de gaten voor updates! https://www.facebook.com/events/219574488681116/