Spetterende-Letteren.jpg

In een fantasierijk muzikaal avontuur neemt singer-songwriter Chris Bernhart je mee door de Nederlandse literatuur. Spetterende Letteren bezingt beroemde schrijvers en boekpersonages.  Dronkenschap en reizen.  Drenthe en Amsterdam. Een poëtische road movie op zoek naar een geheimzinnig schrijverscongres in Gasselteboerveensetweedenijemond.

Wat volgt is een zoektocht naar ‘Roots’. Wat is leuker: Het Boekenbal in Amsterdam of een kampvuur met je vrienden op het platteland? Bijzondere gast in het Zonnehuis is Paulien Cornelisse.  Ze vertelt op eigen wijze wat ‘herkomst’ met je doet.

Pers over Chris Bernhart: Dagblad De Stem “.. de Nederlandse versie van Tom Waits..”  Parool:  ( optreden in een uitverkocht Carré).. ’ t IJ … een lied, zo sterk dat het woord Amsterdam niet eens nodig is…tikkeltje van Roozendaal, maar vooral zichzelf.

Op het podium: Chris Bernhart (zang, contrabas), Jaap van der Panne (gitaren), Charly Zastrau (piano/ ketels), Pieter Ubbels (saxen), Paulien Cornelisse (vertelt).

Op het scherm: Tommy Wieringa, Kader Abdolah, Paulien Cornelisse, Ronald Giphart, Suzanna Jansen (o.a. Het pauperparadijs),  Tom de Ket.

https://youtu.be/a1yvcsDNcKI

https://youtu.be/2P9CL4yQF4s

Toegang : €15,- met huisvuilpas | €17,50 normaal

Kaartverkoop: http://www.ticketkantoor.nl/shop/spetlet1010