mensenrechten

Welkom op 20 november: Stadsgesprek over mensenrechten in Lokaal Spaanders, Zonneplein 18

Op 20 november is het de internationale dag van de Rechten van het Kind. Een mooie gelegenheid om stil te staan bij de betekenis van mensenrechten in Amsterdam. Want, wat betekenen mensenrechten eigenlijk? Het lijkt zo vaak ‘ver weg’, maar de kinder- en mensenrechten gaan juist om ‘hier en nu’: dat je kinderen naar een prettige school gaan, dat je een krant kunt lezen of vrij kunt internetten, dat je zelf mag weten wat je vindt, gelooft, zegt, … en nog heel veel meer!

Toch komen de mensenrechten niet vanzelf: we moeten er allemaal wel wat voor (blijven) doen! De organisatoren van het Stadsgesprek zijn dan ook benieuwd naar de mening van ‘de Amsterdammer’: wat vinden wij eigenlijk van de mensenrechten? Wat is nu écht belangrijk?

Serie Stadsgesprekken, gespreksleider Clarice Gargard

Dit Stadsgesprek maakt onderdeel uit van een serie Stadsgesprekken over mensenrechten. Vereniging FijnZonneplein organiseert de avond in samenwerking met Pakhuis de Zwijger. Clarice Gargard, bekend van onder andere AT5, is gespreksleider. We zijn te gast in – heel toepasselijk – Lokaal Spaanders: een nieuwe hotspot op het Zonneplein dat alles wat ‘lokaal’ is, graag in het zonnetje zet.

Welkom

Op 20 november bent u vanaf 20 uur welkom voor koffie en heerlijke lokale taart bij Lokaal Spaanders op het Zonneplein. Het Stadsgesprek start om 20.30 en zal ongeveer tot 22 uur duren. Het aantal plaatsen is beperkt, u kunt altijd even binnenlopen maar zich voor de zekerheid ook even aanmelden via fijnzonneplein@gmail.com onder vermelding van ‘stadsgesprek’.

Mensenrechten: universeel en hyperlokaal

Bij de ondertekening van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens in 1948 benadrukte mede onderhandelaar Eleanor Roosevelt het belang van mensenrechten op lokaal niveau: “Where, after all, do human rights begin? In small places, close to home: in the world of the individual person; the neighborhood he lives in; the school or college he attends; the factory, farm, or office where he works. Such are the places where every man, woman, and child seeks equal justice, equal opportunity, equal dignity without discrimination.”