yoga-sol.png

Wat is Stadsverlichting?
‘Stadsverlichting is een initiatief om een cultuur van verlichting te stimuleren. Als mensen samen stil zijn, mediteren, hebben zij een harmoniserend effect op hun omgeving, zo blijkt uit onderzoek.

« Alle Evenementen

Stadsverlichting » 09-10

09 oktober @ 20:1521:00

Evenement Navigatie

Wat is Stadsverlichting?
‘Stadsverlichting is een initiatief om een cultuur van verlichting te stimuleren. Als mensen samen stil zijn, mediteren, hebben zij een harmoniserend effect op hun omgeving, zo blijkt uit onderzoek. homepage_header

Samen stil zijn

In steden waar regelmatig wordt gemediteerd, is er minder criminaliteit, is het minder druk op de spoedeisende hulp en zijn minder verkeersongevallen. Voor een betere wereld hoef je de straat niet op. Je bent effectiever als je samen stil bent.’
In een tijd van verharding, individualisme en elkaar buitensluiten, wil Stadsverlichting een huiskamercultuur van samenhorigheid stimuleren: oases waar mensen welkom zijn voor een uur stilte, liefde en ontspanning, zodat zij zich weer thuis kunnen voelen – bij zichzelf, elkaar en in hun leefomgeving.

De stadsverlichting meditatie die bij Yoga Sol wordt beoefend, is gedeeltelijk begeleide meditatie en vindt iedere tweede zondag van de maand plaats om 20.15u. De nadruk ligt op aanwezig zijn in het moment en opmerkzaam zijn zonder te oordelen.
De voorzitter van de avond wisselt, maar de structuur blijft gelijk:
10 minuten geleide meditatie, 30 minuten stilte en 10 minuten
Meta (Liefdevolle vriendelijkheid)

De meditatie is niet gelinkt aan een speciale traditie, maar wel geïnspireerd door:
Vipassana: in traditie van Goenka
Mindfulness: in traditie van John Kabat Zinn, Marjolein Beijst
Tara Brach
Tibetaans Boeddhisme

Wees welkom bij onze Sangha!

http://www.stadsverlichting.nu/