Buurtbewoners en vrijheidsgenieters opgelet! Op 5 mei organiseert Fijn Zonneplein i.s.m. Lokaal Spaanders en het 4 en 5 mei Tuindorp Oostzaaneen Vrijheidsmaaltijd op het Zonneplein.

Tuindorp wordt steeds meer divers: van ‘oude’ bewoners tot nieuwe jonge gezinnen; van veteranen tot vluchtelingen uit Afrika en Syrië; van Zaankanters tot Duitsers; van jong tot oud. Deze diversiteit willen we graag vieren. Het belooft een smakelijke avond te worden met vrolijke culturele tussendoortjes van talenten uit de buurt.

Maaltijd
De chef-kok van restaurant Studio Spaanders zorgt samen met een aantal buurtkoks en vrijwilligers* voor een heerlijk driegangenmenu, met ingrediënten uit de omgeving. Dat doen ze door de vrijheid van de Tuindorpse natuur op te zoeken en te gaan wildplukken voorafgaand aan het samen koken.

Programma
Akoestisch kwintet Banda Fiora speelt sfeer verhogende en vrijheidslievende nummers. In Studio Spaanders is een tentoonstelling van de resultaten van de community creatie van Weeflab die op 27 april tijdens AVM#2 Koningsdag gemaakt werd. Ook zullen de winnende gedichten van de dichtwedstrijd worden voorgelezen door leerlingen uit groep 8 van verschillende scholen.

Dresscode
Wat betekent vrijheid voor jou? Eet mee en kom in het blauw! Je merkt vanzelf dat je door een blauwe outfit bijdraagt aan een mooi plaatje op het plein.

Meedoen?
*Meekoken aan de maaltijd, of mee-naaien aan de stoffen vlaggenlijn waarmee we het plein gaan versieren? Ontmoet je buurtgenoten door voorafgaand aan de maaltijd mee te helpen. Aanmelden kan tot uiterlijk 25 april via info@lokaalspaanders.nl.

Entree: € 7,50 (inclusief wildgeplukt welkomstdrankje!). Eigen drank meebrengen mag.
Meer informatie en reserveren: via deze link.

Dieet: Vegetarisch, Veganistisch, Halal