ik-was-hier.jpg

Van 9 t/m 14 juli is Over het IJ Festival aanwezig in het Zonnehuis met de voorstelling Ik Was Hier van De Jong & De Witte. De voorstelling bestaat uit een theatrale en filmische route door Tuindorp Oostzaan met als start- en eindpunt Lokaal Spaanders op het Zonneplein. Tussendoor bezoekt het publiek ook het Zonnehuis.

Ik Was Hier is een theatrale en filmische route door Tuindorp Oostzaan waarin publiek met iPod in de hand, dwars door de realiteit op zoek gaat naar een buurtgenoot, wiens leven en dood niemand was opgevallen. Welke geheimen geven zijn koffiekopje en zijn oude trui nog prijs? Kunnen we zijn dromen en verlangens nog vangen? Wat zegt de reconstructie van zijn leven over ons?

Start- en eindpunt: Lokaal Spaanders, Zonneplein 4
Duur voorstelling: 60 minuten
Dagelijks om 17:00, 19:00 en 21:00 uur. Zaterdag ook om 15:00 uur. Zondag niet om 21:00 uur.

Voor meer informatie, exacte speeltijden en tickets check de site van Over het IJ.

Over het IJ Festival 2019
Van 5 tot en met 14 juli is de zevenentwintigste editie van Over het IJ Festival met zo’n vijftig vernieuwende en tegendraadse locatietheaterproducties op de NDMS-werf en dieper in Amsterdam-Noord. Veel werk is speciaal voor het festival gemaakt op unieke locaties, zoals scheepsbouwloodsen en -hellingen op de NDSM-werf, maar dus ook in het Zonnehuis en andere bijzondere plekken in Tuindorp Oostzaan.