IMG_1368(1)

Op zondag 8 juli was het Amsterdamse Zonneplein heel even het ‘Plaza del Sol’ met een vlammend concert van de Nederlandse Flamenco zangeres Luna Zegers en muzikanten Juri Kuefner en Roberto Rodriguez Fernandez. Wat was het genieten op ons historische plein van de zon, muziek, lekker eten en drinken en nog veel meer. Jong en oud – én oud en nieuw – vonden elkaar bij de tapas van Lokaal Spaanders, de lessen flamencoklappen van Luna en aan de kinderkooktafel voor een dansje of goed gesprek. Zo was het Zonneplein, een van de best bewaarde geheimen van Amsterdam, even stralend middelpunt!

Luna Zegers
Luna Zegers studeerde als eerste niet-Spaanse aan de opleiding flamenco-zang aan het prestigieuze conservatorium “ESMUC” in Barcelona. In januari 2017 presenteerde ze de volledig door haarzelf geschreven (teksten & muziek) cd “Entre Dos Mundos” (Tussen Twee Werelden). In november 2017 bracht Luna haar eerste boek uit, getiteld ‘SOLO‘. Deze autobiografie vertelt over haar jeugd, gaat langs de verdrietige jaren waarin ze haar ouders en zus verloor aan ziektes, en komt uiteindelijk bij een periode van hernieuwde levenslust en vooral veel muziek.

Van klein tot groot
Er was een uitgebreid programma op het Zonneplein, voor jong én oud. Zo konden kinderen bij de Stadstipi, gevestigd op het Zonneplein, Spaanse muziekinstrumentjes en mozaiekjes maken en zette de kok van Lokaal Spaanders de fijnste – Spaanse- lekkernijen op tafel.

Meer informatie?
Check www.lunazegers.com

IMG_1380

Flamenco-zonneplein.jpg